• bilde av ulike samekniver fra Knivsmed Strømeng
  15.04.2020
  Slik tar du vare på samekniven din

  Samekniven er et praktisk og viktig verktøy for mange når de er ute i skog og mark, på hytta eller på jakt. For at kniven skal fungere optimalt i mange år framover er det både lurt og viktig å ta godt vare på den, for å forhindre skader og rust på bladet eller at slira blir ødelagt.

  Les mer
 • Panoramabilde av Finnmarksvidda
  15.04.2020
  Gi en gave til en som liker å være ute

  Skal du i konfirmasjon eller bryllup og ønsker å gi en spesiell gave til noen som liker å være ute? En original gave som gir glede og kan brukes år etter år. Kanskje du har en god turvenn som fortjener en ekstra oppmerksomhet? Da har du kommet til rett plass.

  Les mer
 • Bilde av seks samekniver i ulik størrelse
  15.04.2020
  Den ekte samekniven: den eneste kniven du trenger

  Samekniven har dype røtter i samisk kultur, og er fortsatt et viktig bruksverktøy for de fleste samer. Samene som levde ute i lavvo store deler av året kunne ikke ha med seg mange ulike redskaper. Dermed hadde de behov for en stor og kraftig kniv som kunne brukes til mange ulike ting, som å lage leirbål, slakte og merke rein.

  Les mer
 • Bilde av butikken til Knivsmed Strømeng
  15.04.2020
  Bærekraftige og praktiske produkter fra Knivsmed Strømeng

  Alle produktene i vårt sortiment er bærekraftige og praktiske bruksobjekter. De er et godt tilskudd til tursekken, og vil gi mye glede i mange år framover.

  Les mer
 • Bilde av en lav biekso i skinn
  15.04.2020
  Biekso er tilbake!

  Hvis du spør den litt eldre generasjonen om de kjenner til biekso, så er det stor sjanse for at de vet hva du snakker om. Mens noen gikk med skyhøye platåsko, så var det andre som valgte fornuftige og gode sko, som tåler både vær, vind og glatte veier, nemlig biekso.

  Les mer
 • Bilde av en samekniv som hogger i et tre
  15.04.2020
  Samekniven – gaven som varer i generasjoner

  I flere hundre år har samene vært et jeger- og fiskerfolk. De var nomader og flyttet seg langt gjennom forskjellige landskap. På disse turene var det ikke mulig å ta med seg mange ulike verktøy. Derfor var samekniven et viktig redskap.

  Les mer