Samekniver


Klikk på linkene under for å komme direkte til de forskjellige modellene:
Standardmodeller
Old Fashion
Med fingervern
STAK
Dobbelkniv
Krumkniv

Våre samekniver har skaft produsert av saktevoksende bjørk, slire av lær fra storfe og knivblad av karbonstål med benevnelsen NB1248U. Stålet har en hardhet på 61 rockwell.

En samekniv skal være en varig følgesvenn, og kan brukes hvor som helst. Dersom du er hjemme eller på hytta kan du få bruk for en av våre samekniver. De velkjente Strømeng-knivene kan brukes til både jakt og fiske, og kan være et godt alternativ til en øks eller sag på tur. Våre samekniver har skaft produsert av saktevoksende bjørk, slire av lær fra storfe og knivblad av karbonstål. Benevnelsen på karbonstålet er NB1248U og hardheten er på 61 rockwell. Ta kontakt med oss for mer informasjon om utstyret vi tilbyr!

Samekniven til samisk folkemedisin

Samekniver er praktiske å ha med seg på tur, men den er også kjent for å ha sin egen «magiske kraft». Fra gammel samisk folkemedisin har kniven vært kjent for å ha en legende kraft. Denne ble brukt til å stoppe blod, lindre gikt og fjerne byller.

Knivsmed Strømeng – en av få produsenter

Strømengfamiliens forfedre brakte smedyrket til Karasjok på slutten av 1700-tallet. Siden den tid, har familien ført håndverkstradisjonene i arv fra generasjon til generasjon. I dag er vi hos Knivsmed Strømeng en av få bedrifter som produserer samekniver. Ta gjerne en titt på vår brosjyre ↗! Der kan du se alle størrelsene vi anbefaler, og her kan du se prisliste over de ulike knivene ↗.

Nettbutikk med levering til hele Norge

Knivsmed Strømeng AS leverer produkter til hele Norge. Nettbutikken vår består av alle våre produkter, og inngravering er inkludert i prisen.

Brosjyre:
Brosjyre ↗

Prisliste finner du ved å klikke på linken under:
Prisliste utsalg 2024 ↗

Om du har spørsmål om våre samekniver ta kontakt her.