Old fashion


Produksjon av samekniver er basert på en gammel kulturtradisjon. Bl.a. bruker vi samme type stål, karbonstål i bladet, saktevoksende bjørk i skaft og messing i beslag, i dag som for 100 år siden. Øverst i bildet en kniv fra 1902. Skaftet ble den gang preparert med tjæreolje, samme som vi bruker i «Old Fashion» modellen, derav også navnet. Våre øvrige knivskaft prepareres / kokes i en spesiell linolje blanding.

Det brunerte karbonstålet vi benytter har en hardhet er på 59 rockwell (NB1248U). Etter herdingen behandler vi bladene med nikkelfri bruneringsveske – hvor den kjemiske reaksjonen danner en brunert overflate på stålet, tilsvarende det som gjøres med mange geværløp. Fordelen med dette er at stålet dermed ikke er så utsatt for rust – den er fortsatt ikke rustfri! «Old Fashion» knivene ser «gamle» ut, selv om de er nye.

Samekniv 9″ Old Fashion – KS9OF

Stor universal samekniv, alternativ til øks og sag på tur.
Blad av brunert kull-/karbonstål.

Bladlengde 23 cm. Totalt 35 cm.

Gå til nettbutikken

Samekniv 8″ Old Fashion – KS8OF

Den mest brukte samekniven, hendig universalredskap på tur, til å hugge brendsel, slakting, sløying, spiseredskap mm. Stor nok til grovt arbeid. Blad av brunert kull-/karbonstål.

Bladlengde 21 cm. Totalt 33 cm.

Gå til nettbutikken

Samekniv 7″ Old Fashion – KS7OF

Tilsvarende 8″ samekniv, men mest bruk av ungdom og reindriftsutøvere, da kniven er noe mindre/lettere. Ofte brukt til konfirmasjonsgave til både gutter og jenter. Blad av brunert kull-/karbonstål.

Bladlengde 18 cm. Totalt 30 cm.

Gå til nettbutikken

Samekniv 5″ Old Fashion – KS5OF

Denne samekniven er ofte den første kniven barn får i 7-8 års alderen. Hendig dame / junior turkniv til slakting, sløying, skaving mm. Blad av brunert kull-/karbonstål.

Bladlengde 13cm. Totalt 24cm.

Gå til nettbutikken

Samekniv 3,5″ Old Fashion – KS3OF

En etterlengtet modell mye brukt av storviltjegere og reindriftsutøvere. I likhet med 5» er dette en hendig dame- / junior turkniv til slakting, sløying, skaving mm. Blad av brunert kull-/karbonstål.

Bladlengde 8,5cm. Totalt 18cm.

Gå til nettbutikken

Ta kontakt dersom du har spørsmål om samekniv Old Fashion.