Historikk


Strømengfamilien startet smedyrket i Karasjok på slutten av 1700-tallet. Smedene produserte det meste for befolkningen, som den gang i hovedsak var reindriftssamer, jegere og veidemenn. I smia ble det laget utstyr for jakt, fiske, fangst og jordbruk. Det ble også produsert stålmeier til sleder og pulker.

Oppstart av en langvarig bedrift

«Gammelsmia» ble bygd av tømmer fra Karasjok og Anarjohka på 1800-tallet. Det var et lite bygg, hvor innhogde tegn i veggen, sot og varme forteller en historie om tusenvis av knivblad som ble varmet, banket, formet og slipt. Driften i dette trange, lille bygget fortsatte helt frem til 1950-tallet. Dersom du ønsker mer forhistorie, så kan du gjerne ta kontakt med oss!

En av få produsenter av samekniver

I dag er Knivsmed Strømeng en av få produsenter som leverer både kniver og for dagens samer. Vi har et stort utvalg, slik at du kan velge det rette for deg! Nettbutikken vår består av alle varene vi tilbyr, og du kan bestille levering i hele Norge. Besøk nettbutikken vår og se hvilket utvalg vi tilbyr!

Besøk «Gammelsmia» i Karasjok

Vi liker å vise frem «Gammelsmia» vår, så den er åpen for besøk. Neste gang du besøker Karasjok og Knivsmed Strømeng, kan du besøke stedet der hele produksjonen vår startet og se innom «gammelsmia». Du finner oss på kartet her.