Samekniven

Samekniven – gaven som varer i generasjoner


Hjem » Aktuelt » Samekniven – gaven som varer i generasjoner

I flere hundre år har samene vært et jeger- og fiskerfolk. De var nomader og flyttet seg langt gjennom forskjellige landskap. På disse turene var det ikke mulig å ta med seg mange ulike verktøy. Derfor var samekniven et viktig redskap.

Sameknivens utforming sørget for at den kunne bli brukt til det meste – fra slakt, flåing og matproduksjon, til bearbeiding av trevirke og som våpen. Uten kniven var det lett å føle seg hjelpeløs. Kvinnene brukte kniver til forskjellige typer håndverk og ulike gjøremål i husholdningen. For mange samer er kniven et like viktig verktøy i dag, som for hundre år siden.

Ikke bare for samer

I dag er det ikke bare samene som har skjønt hvor praktisk samekniven er. Strømengknivene blir nå solgt hos en rekke forhandlere i Norge, og er for mange et fast følge når de skal ut på tur. Vi ser en økning blant folk som ønsker å kjøpe praktiske gaver til venner og familie, eller produkter til seg selv som er produsert på en bærekraftig måte, gjerne lokalt, og som varer lenge. Det er også stor interesse for produkter som kan repareres fremfor å kjøpe nytt, dersom det oppstår skader.

Lurer du på hvordan du skal vedlikeholde samekniven? Her kan du lese gode tips til hvordan du skal bruke og ta vare på den.

Gi en personlig gave

Samekniven er ikke bare et allsidig og praktisk verktøy. Den har også symbolsk verdi og er for samene en naturlig gave å gi til for eksempel konfirmasjoner eller andre høytider.

Gi meg en samekniv, et redskap jeg kan skade deg med – da viser du meg den største tillit.

Ønsker du å gi en personlig gave til noen du er glad i som er både praktisk og bærekraftig, og samtidig spesiell og original, så er samekniven et godt alternativ. Vi inngraverer gjerne navnet på den som skal ha kniven på knivbladet og slira.

Vis at du stoler på dine ansatte – gi samekniv som firmagave

Ønsker du å vise at du setter pris på dine ansatte med en spesiell gave? Da vil samekniven være et godt alternativ til de mer tradisjonelle firmagavene. Ved å gi dine ansatte en samekniv viser du at du har tillit til dem og den jobben de gjør, og at de er en viktig ressurs for virksomheten. Det er en gave med både bruksverdi og symbolverdi for de ansatte. Les mer om firmagaver her.

Vi inngraverer gjerne firmaets logo på knivslira. Da sørger du for at de ansatte tenker på bedriften og jobben hver gang kniven brukes, i mange år framover. Se eksempler på inngravering her.

Vi fører et stort utvalg kniver, slik at du skal finne den perfekte gaven:

I tillegg til å selge egenproduserte samekniver, fører vi også et utvalg turutstyr i skinn og tre som bidrar til å gjøre turen til en ekstra fin opplevelse. Se vårt utvalg av turutstyr her.

Hvor kan jeg kjøpe en Strømeng samekniv?

Vi selger kniver fra våre lokaler sentralt i Karasjok, hos en rekke forhandlere og i vår nettbutikk. Alle kunder som kjøper kniver via nettbutikken får inngravering med på kjøpet. Har du noen spørsmål om samekniven eller vårt øvrige sortiment? Send oss gjerne en henvendelse via vårt kontaktskjema.