Produkter

Biekso er tilbake!


Hjem » Aktuelt » Biekso er tilbake!

Hvis du spør den litt eldre generasjonen om de kjenner til biekso, så er det stor sjanse for at de vet hva du snakker om. Mens noen gikk med skyhøye platåsko, så var det andre som valgte fornuftige og gode sko, som tåler både vær, vind og glatte veier, nemlig biekso.

Nå ser vi at denne trenden er på vei tilbake. Det har blitt et økt fokus på å investere i skikkelige sko, som ikke bare ser pene ut, men også varer i mange år og tilogmed blir finere med tiden. I dag ønsker folk muligheten til å reparere et par sko hvis de har fått skader, framfor å kjøpe et nytt par som blir ødelagt etter bare én sesong.

Samiske sko av høy kvalitet fra en tradisjonsrik produsent i Nord-Sverige

Vi selger et bredt utvalg av biekso, samiske lærsko, fra produsenten Kero AB fra Sattajärvi i Pajala. Kero AB er et tradisjonsrikt firma som har vært et garveri fra 1929 og som har produsert biekso og skinnprodukter i naturgarvet lær og skinn av høy kvalitet siden 1950-tallet. Kero-læret som skoene lages av er kjent for å vare lenge. Læret både puster, er godt å ta på, pent å se på og lukter godt.

Se vårt utvalg av biekso her.

Bærekraftig produksjon av skinnprodukter

Et av prinsippene til Kero AB er å drive en miljøvennlig virksomhet med fokus på å bruke ressurser på en bærekraftig måte og ta miljøbevisste valg. Deres miljøfokus gjenspeiles gjennom hele livssyklusen til produktet, og målet er å forminske virksomhetens miljøpåvirkning gjennom hele prosessen, fra produksjon til produktet kommer ut til kunden. Dette er også grunnen til at de bruker naturgarvet lær og skinn som råmateriale i sine produkter. Alle sko som vi selger er derfor produsert på en bærekraftig måte og med miljø i fokus.

Les mer om våre praktiske og bærekraftige produkter her.

Sko som blir bedre med tiden

Folk er stadig mer opptatt av at produktene de kjøper har lang holdbarhet. For Kero AB har dette alltid vært en selvfølgelighet. Selv sier de at det er den sterke vinden og den arktiske kulden som gir læret og skinnet sin unike karakter.

Kjøper du et par biekso får du sko som varer hele livet, sesong etter sesong, og som til og med blir finere og bedre å gå med jo mer du bruker dem.

Vedlikehold av biekso

Fordi skoene er laget av lær, burde du utføre vedlikehold med jevne mellomrom for å sørge for at de holder seg i god stand. For at skoene skal være like fine år etter år er det et par ting du burde huske på:

  • Skoene rengjøres med en fuktig klut. Det er viktig at skoene ikke blir for våte
  • Tørk skoene forsiktig, og ikke over varme. Legg avispapir i skoene som kan trekke ut fuktigheten, og la de stå å tørke i romtemperatur.
  • Tilfør fuktighet. Lær trenger jevnlig fuktighet for å ikke tørke ut og sprekke. Bruk lærfett eller lignende produkter regelmessig på læret.
  • Skoene burde impregneres med jevne mellomrom, spesielt hvis de brukes i områder hvor det brukes mye veisalt. Husk å rengjøre skoene før du impregnerer.

Du kan kjøpe biekso fra Kero AB i vår nettbutikk og i vår butikk sentralt i Karasjok.

Har du noen spørsmål? Send oss gjerne en henvendelse via vårt kontaktskjema.