ET KVALITETSPRODUKT FRA FINNMARKSVIDDA

Samekniven har dype røtter i samisk kultur og deres levesett. Tiden og utrustningen har endret seg, men samekniven har fortsatt en urokkelig posisjon som et brukerverktøy. Det er Knivsmed Strømeng i Karasjok som gjennom generasjoner har laget samekniven. Strømeng-knivene har for mange blitt en nødvendighet i enhver tursekk, snøscooter eller på hytta.


Det er nå den sjette generasjonen i familien Strømeng som viderefører produksjonen av samekniven. I et nytt og moderne bygg i Karasjok sentrum ligger produksjons-, salgs- og utstillingslokaler. Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon, eller så kan du besøke nettbutikken vår ved å trykke her.


Nye produksjonslokaler

Smia og produksjonslokalene er plassert på ny lokalisering og er blitt ombygget og modernisert. Bedriften har 7 ansatte og produksjonen ligger på omkring 10.000 samekniver i året. Bladene blir smidd med moderne teknologi og har den samme kvaliteten som tidligere. Effektiviteten har økt, slik at vi kan produsere flere kniver på kortere tid. Vi lager også kaffeposer av reinskinn i tradisjonelt samisk design! Kontakt oss for mer informasjon om kaffeposene eller knivene vi produserer!

Sameknivens kvalitet

Vi i Strømeng-familien produserer samekniver i karbonstål. Skaftet består av saktevoksende bjørk, og holken og beslaget består av messing. Samekniven er den samme som før, men med bedre stålkvalitet og en mer moderne produksjonsmetode. Blant annet bruker Forsvarets Eliteavdeling - Jegertroppene i stående beredskapsavdelinger - alle samekniv med fingervern, som vi selger i vår butikk og nettbutikk!