Sko og biekso

Knivsmed Strømeng har valgt å konsentrere all sin virksomhet om knivproduksjon. Men gjennom samarbeid tilbys det norske marked andre nyttige og velprøvde produkter fra sameland og Nordkalotten. Med omhu er leverandører blitt valgt - en av dem er Kero i Sverige. De unike Kero sko og biekso er med i vårt sortiment sammen med andre skinnprodukter.

Kero AB ble grunnlagt i 1929 og befinner seg i Pajala i Nord-Sverige. All produksjon og tilvirkning bygger på det kjente Kero-læret med dets unike egenskaper.

I år fører vi følgende modeller (klikk på artikkelnumrene under for å se modellene - MERK! Kommer opp i eget vindu):
Art.nr. 116, 128, 172 og 173
Merk! Tilgjengelige farger for art. 172 er brun, rød og antikkbrun.

Skaftehøyder og størrelser på bieksoene finner du her:

Skotabell Kero


Litt info om lær og skovett:


Lær og fotbeskyttelse
Hva gjør Kero-læret bedre enn mange andres? Jo, det puster bedre, absorberer fukt og er naturgarvet. Dette er forklaringen på at man opplever en behagelig komfort i sko produsert av Keros lær. Du som har kromallergi har stor nytte av naturgarvet lær, ettersom det meste av annet lær inneholder krom.

Råd om hvordan du behandler skoene slik at de skal holde seg pene lengst mulig finner du ved å klikke på linken under:
Behandling av skoene


Ett levende materiale

Naturgarvet lær er et levende materiale. Det innebærer at læret i skoen tilpasser seg etter fotens form og er bekvem fra første stund. Man opplever ingen innestengthet, ikke engang etter en lang dag innomhus eller i varmt klima.

Klimakontroll
Skoene er foret med naturgarvet lær. Det gjør at effekten blir dobbeltvirkende. Kulda holdes bedre utenfor skoen når man er ute og når man er inne puster skoen og varmen blir ikke uutholdelig.

Naturgarvet lær
Hvordan produserer man naturgarvet lær? Garvemnet fra mimosatreets bark og quebrachotreets stamme tilsettes i prosessen ved framstilling av naturgarvet lær. Disse emnene gir lær med relativt høy fuktabsorbsjon, da treekstraktet i seg selv har denne egenskapen. Molekylene i disse garvemnene er større enn i andre garvemner, dette gir større mulighet for lufta til å passere gjennom læret. Denne metoden er brukt av Kero i titalls år.