Samekniven - kniven som aldri svikter!

Den ekte samekniven skal være en varig følgesvenn. Like god til jakt og fiske som når man slår leir i skogen eller på fjellet. Et nyttig verktøy hjemme eller på hytta.
...En kniv for alle...

Nytt forretningsbygg i sentrum!

Den nye knivsmia, lokalisert ved brua i sentrum, er i ferd med å bli et populært besøksmål i Karasjok. Bussgrupper og enkeltpersoner velger å få et innblikk i produksjonen av de velkjente Strømeng-knivene. Åpningstider (15.08.16 - 20.06.17): Man-Fre 08:30 - 16:00
Du er velkommen du også!

Nettbutikk for kunder med adresse i Norge

Knivsmed Strømeng har nettbutikk med betaling gjennom Bankenes Betalingssentral - BBS og Klarna faktura. MERK! Alle våre produkter som selges over nettbutikken er inkludert inngravering!
<<<< For å komme til nettbutikken: Klikk på kasseapparatet til venstre! <<<<

 Den ekte samekniven...

Strømengfamiliens forfedre brakte smedyrket til Karasjok på 1700- tallet. Siden har familien ført håndverkstradisjonene i arv fra generasjon til generasjon. I dag er Knivsmed Strømeng en av få bedrifter som produserer kniver for dagens samer.

 Niibi sierrálagan vuoibmi (Knivens magiske kraft)

Samekniven er trolig noe av det mest praktiske turutstyr som finnes. Men samekniven har også sin egen "magiske kraft". Fra gammelt av og i samisk folkemedisin har kniven en magisk legende kraft som den gang ble brukt til å stoppe blod, lindre gikt og fjerne byller.